De uitgebreide regels van Blackjack

Als je nog nooit Blackjack hebt gespeeld en er word je uitgelegd wat de bedoeling is, dan zou je misschien kunnen denken dat het helemaal niet zo’n ingewikkeld spel is om te spelen. Gelukkig biedt Blackjack verschillende manieren om het spel aan te gaan als speler en is het natuurlijk belangrijk om zo dicht mogelijk bij de 21 punten te gaan, maar vergeet niet dat je dit spel speelt tegen de deler. Het gaat er dus niet om dat je 21 punten haalt, maar het gaat erom dat je de deler verslaat zonder over de 21 punten heen te gaan. Je verslaat de deler door een hoger aantal punten te behalen, zonder de 21 punten te passeren, of door de deler over de 21 punten heen te laten gaan. Om het spel Blackjack overzichtelijk te maken, vind je hieronder de verschillende regels die je moet kennen wanneer je het spel voor echt geld zal gaan spelen.

De spelregels van Blackjack

Blackjack wordt over het algemeen gespeeld met een tot acht sets speelkaarten van 52 kaarten per set. Het puntenaantal van de verschillende kaarten is als volgt: Azen zijn 1 of 11 punten, de kaarten 2 tot en met 10 hebben allemaal het puntenaantal wat behoord bij het getal op de kaart zelf en de kaarten J, Q en K zijn allemaal 10 punten waard. Het aantal punten dat je hebt is de som van het aantal punten van de kaarten die je zijn toebedeeld. Daarbij geldt dat wanneer je een blackjack hebt (dus 21 punten) met een Aas en welke kaart dan ook die 10 punten waard is, de beste hand is.

Het inzetten begint voordat de kaarten worden gedeeld. Nadat de inzetten van de spelers zijn geplaatst, onthoud dat spelers bij Blackjack niet tegen elkaar spelen maar tegen de deler, krijgt iedere speler twee kaarten toebedeeld, zo ook de deler zelf. Een van deze kaarten wordt met de afbeelding naar boven gedeeld en de andere kaart met de afbeelding naar beneden. Op het moment dat de zichtbare kaart van de deler een Aas is, krijg je als speler de mogelijkheid om een zogenoemde ‘verzekering’ in te zetten, welke je 2 op 1 uitbetaald op het moment dat de niet zichtbare kaart van de deler een kaart blijkt te zijn die 10 punten waard is.

Omnislots blackjack bonus

Kaart zichtbaar?

Op het moment dat de zichtbare kaart van de deler een 10 punten kaart is of een Aas, zal deze kijken (zonder de niet zichtbare kaart aan de spelers te laten zien) of de andere kaart Blackjack maakt. Als dit het geval is, zal de deler meteen beide kaarten laten zien. Op het moment dat de deler Blackjack heeft, zullen de spelers dus hun inzet verliezen, behalve de speler die ook Blackjack heeft. Alle inzetten worden op dit moment verdeeld, inclusief de mogelijk geplaatste ‘verzekering’.

Nog meer over blackjack

Blackjack wordt gespeeld met als eerste de speler aan de linkerkant van de deler die kan kiezen om te blijven bij zijn kaarten (stand), te vragen naar een extra kaart (hit), te verdubbelen waarbij de speler zijn inzet verdubbeld en nog maar 1 extra kaart krijgt toebedeeld (double), te splitsen wanneer de speler een paar of een kaart van 10 punten heeft (split) of zich over te geven waarbij de speler de helft van zijn inzet terugkrijgt en de andere helft per definitie verliest (surrender). Nadat iedere speler zijn of haar keuze heeft gemaakt, zal de deler zijn niet zichtbare kaart omdraaien, waarbij hij zich aan een vast patroon van spelen zal houden. Als de som van de kaarten van de deler 16 punten of minder zijn, zal hij nog een kaart trekken. Op het moment dat de deler meer dan 21 punten heeft, wint de speler die hier onder is gebleven. Op het moment dat de deler 21 punten of minder heeft, zal er gekeken worden naar wie het hoogst aantal punten heeft: de deler of de speler. De winst zal in gelijke delen worden uitbetaald.

Online Blackjack © 2014